Çorba kelimesinin kökeni Farsça “tuzlu haşlama” manâsını taşıyan “shorba”dır. Ateşin ilk icadından kısa bir süre sonra, elde olan sebzelerin suya katılarak pişirilmesiyle, çorbanın ilkel tarifinin ortaya çıktığı düşünülmektedir. Çorba, bize sunulan en güzel nimettir. Grip olduğumuzda annemiz bize çorba yapar. Misafirliğe gittiğinizde yemek sofralarında sohbetlerin başlangıcı çorbadır. Minimum malzemeyle yapılsa dahi sıcacık bir kase çorba kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtır. Diyet yaparken en büyük dostumuz çorbadır. Çorbanın her türlüsü güzeldir. Sebzelerden etlere ve hatta meyvelere kadar pek çok malzeme çorba yapımında kullanılır. Çorbalar genelde tuzlu ve sıcak olmakla birlikte soğuk ve tatlı da olabilir. Kabak çorbası tatlı bir çorbadır. Yoğurt çorbası ise soğuk olarak hazırlanır.

Çorba zengin ve fakir sofraların ortak noktasıdır. Ana yemek ve tatlılar ne kadar farklılık gösterirse göstersin, örneğin; mercimek çorbası veya tavuk çorbaları her türlü sofranın baş tacıdır.

Kaynak: Milliyet Gazetesi

Leave a Reply

  1. Yoğurt Çorbası

    […] Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave ederek, çorbayı ateşten alalım. Tereyağını küçük bir tavada eritelim. Kırmızı biber ve naneyi tereyağının içine ilave edelim. Bir iki kez çevirip ateşten alalım. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. […]