FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER $100

LAST CALL: LOWEST PRICE GUARANTEE 50% OFF. EXPLORE

Posted inGenel

Shaft Blues & Jazz Club

1970’li yılların hareketli Türkiye’sinde, sinema boardlarında bir afiş yer aldı: “SHAFT”. Müziğini ustalardan ISAAC HAYES’in yaptığı, başrollerini Richard Roundtree ve Moses Gunn’ın paylaştığı bu film beyinlerde önemli bir iz bıraktı. Sururi Demirtaş, 1999’un Temmuz’unda arkadaşları ile birlikte kaliteli bir müzik club’ı açmaya karar verdiğinde, club’ın adı, club’ta sahne alan ilk blues grubu Moe Joe’nun gitaristi olan Feramerz Ayadi’nin önerdiği beş ismin arasından seçilerek “SHAFT BLUES & JAZZ CLUB” olarak belirlendi.

Jazz’ı ve Blues’u Kadıköy yakasında da dinleyicisiyle buluşturmak amacıyla kurulan Shaft, müziğin evrenselliğine ve çoğulluğuna olan inancıyla, sahnesini bugüne kadar otuzu aşkın sanatçı ve grupla paylaşmış, yalnız Jazz & Blues dalında değil başka birçok dalda da seyircisine ulaşabilen önemli bir müzik club’ı olmayı başarmıştır. Çok yönlü ve çok sesli müzik serüvenine, açıldığı gün Moe Joe grubuyla başlayan Shaft Club, sonraları Neşet Ruacan, Önder Focan, Emin Fındıkoğlu, Ayşegül Yeşilnil, Nezih Yeşilnil, Sibel Köse, Murat Taner, Mike Wilkens, Sıtkı Sırtanadolu, Selim Benba, Erdal Akyol, Cem Aksel, Sarp Maden, Tolga Tüzün, İlker Özalp, Cengiz Baysal, Mahmut Yalay, Şenol Küçükyıldırım, Feyza Eren, Oğuz Büyükberber gibi önemli jazz ustalarıyla da sahnesini paylaşmıştır. Öte yandan blues ve rock tarzında da geçmişten günümüze Boggie People, Yavuz Çetin Group, Bluesaint, Sustain, Ceremony, Gür Akad Band, Theory, Found Deep, Supradyn, Fatih Erdemci gibi grupların yanı sıra, Yırtık Uçurtma, Cem Karaca & Kurtalan Ekspres, Moğollar ve Bulutsuzluk Özlemi gibi türk rock gruplarıyla da çalışmayı sürdürmüştür.

SHAFT BLUES & JAZZ CLUB, 2002 Ekim ayında, mevcut konseptini daha iyi bir noktaya taşıma ve hem “kaliteli müzik” arayışında olan sanatçılarla, hem de daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşma hedefini önüne koymuş, bu doğrultuda adımlarını atmaya başlamıştır. Amaçlarımızdan birisi de jazz ve blues müziğinde arayış içinde olan izleyicileri Shaft’ta buluşturmak ve bu keyfi birlikte yaşamaktır.

Bu noktadan hareketle, izleyiciye ve sanatçıya saygının bir gereği olarak mekansal görünümünü yeniden ele almış ve düzenlemiştir. Bunun ardından ise internette mevcut web sayfasını giderek bir müzik & kültür sitesine çevirerek, olabildiğince geniş iletişim kanalları ile daha kapsamlı bir izleyici kitlesine ulaşmayı da hedeflerinden biri olarak belirlemiştir. Öte yandan müzikalite açısından da belli bir “çizgi ve düzeyde” müzik yapan bir club olmayı ve bunun altyapısını kurmayı da amaç olarak benimsemiştir. Jazz, blues ve rock konsepti içinde cover şarkıların ötesinde, popüler olanı aşmak adına kendi bestelerine ağırlık verecek (elbette başarılı) olan yetenekli profesyonelleri bünyesinde toplamayı da hedefleri arasında görmektedir. Buradaki ana amaç, artık sadece bir müzik club’ı olmanın ötesinde ülkemize ve müzik dünyasına kaliteli, yetenekli sanatçı ve grupları kazandırmak ve hatta ulusal ölçeklerin de ötesine gidebilmek ve bu anlamda gerçek sanatçılara da sahip çıkmaktır

Kısacası SHAFT BLUES & JAZZ CLUB, bundan böyle bir müzik, sanat ve kültür hareketinin öncüsü, destekleyicisi ve katkıda bulunan bir akımı olmayı, klasik kulüp kavramını aşmayı temel bir ilkesi olarak görmektedir

Bizlere bu anlamda gönül verecek, katkıda bulunacak ve destekleyecek herkese yeniden “merhaba” diyor ve sevgilerimizi sunuyoruz.