FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER $100

LAST CALL: LOWEST PRICE GUARANTEE 50% OFF. EXPLORE

Türk-Osmanlı Mutfağı

Levant

Şişli Nişantaşı’nda lezzet sunan Levant, Akdeniz ve Ortadoğu mutfaklarının eşsiz tatlarını mükemmel şekilde sentezleyen keyifli bir restoran.

İsmini aldığı Levant bölgesi de Akdeniz kıyısındaki çok kültürlü şehirleri ifade etmekte. Bu çok kültürlülük doğal olarak mutfak kültürüne de zenginlik katmakta. Levant tam da böyle bir zenginliği bulabileceğiniz bir mekan. Valikonağı Caddesi’nin, Fulya’ya inen yokuşu üzerinde bulunan Levant limon ağaçlarıyla süslü yemyeşil bahçesi, şık iç mekanı ve Antakya mutfağı ağırlıklı yöresel mutfağıyla dikkat çekiyor. Daha geniş olarak Ortadoğu’nun Arap, Filistin mutfaklarının lezzetlerini de bulabileceğiniz bir yer burası.

Menüsündeki başlıca tatları, humus, kibbeh, abagannuş, tabule, Levant‘ta bulabileceğiniz yöresel seçenekler… Bunun yanı sıra Hatay kebabı, lahme alavarka, Hatay beyti, çıtır kabak tatlısı, katıklı ve biberli ekmeklerini de mutlaka denemelisiniz.

Levant Bölgesi Mutfağı
Arap, Türk, Rum, Ermeni, İtalyan (Venedik ve Ceneviz) ve Fransız kültürlerinin Levant bölgesinde az veya çok karışımı ile zenginleşmiş bir mutfak olup, Ortaçağ’da Hindistan’dan Avrupa’ya önemli bir ticaret bağlantısı olan baharat yolu üzerindeki konumu nedeni ile de doğunun egzotik tatları bu mutfağın baharat yönünden de zenginleşmesini sağlamıştır. Bu mutfağın en önemli lezzetleri arasında tabule (kısır), humus, falafel, babagannuş, zahter salatası, kibbeh (içli köfte) gibi meze ve yemekler sayılabilir. Özellikle Hatay-Antakya yöresi, yüzyılların getirdiği bu kozmopolit zenginlikle tipik bir Levant mutfağı kimliği kazanmış tarihi bir bölgedir.

Fransızca bir kelime olan Levant yükselme manasına gelir ve güneşin yükseldiği topraklar anlamında kullanılır. Daha net bir tanımlama ile Latinlerin (Venedik, Ceneviz ve Frenklerin) Akdeniz’deki ticaret yaptığı, koloniler kurduğu toprakları ifade etmek için kullanılmaktadır. Levanten ismi de genel olarak Akdeniz limanlarında ticaret yapan İtalyan kökenlileri (özellikle Venedik ve Cenevizli) Fransız veya diğer Avrupa-Akdeniz orijinli insanlara karşılık gelir. Ayrıca ticaret bağlantısı nedeniyle bu bölge ve şehirlere yerleşmiş Hollanda, İngiliz, Alman kökenli köklü tacir aileleri de Levanten olarak adlandırılmaktadır. Doğu Akdeniz kıyılarının en önemli ticaret şehirleri İskenderiye, İzmir, Selanik, Beyrut ortaçağdan günümüze birer Levant şehri olarak yaşamışlardır. Özellikle İzmir 1600’lü yıllarda limanı sayesinde yoğun bir ticaret merkezi haline gelmiş, bu ticaret kültürünün en belirgin şehirlerinden biri olmuştur.