Tarçın geleneksel tatlılarımızda, yemeklerimizde çok sık kullanılan bir baharat. Tarçınla birçok tatlı ve unlu yiyecek yapabilirsiniz. Tarçınlı kurabiye de bunlardan biri. Malzemeler 5 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 3 adet yumurtanın sarısı 1 buçuk su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tarçın 1…

Bayram yemekleri pilavsız olmaz. Bayram sofranız için leziz bir etli pilav yapmak isterseniz, işte tarifi… Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 yemek kaşığı et bulyon Karabiber 5 yemek kaşığı sıvıyağ Harç için 250 gr kuzu eti 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuru üzüm 4 adet taze soğan 1…

Baharatlar yemeklerimizin en önemli çeşnileri. Baharatsız bir yemeğin lezzeti, kokusu, görünümü içaçıcı olmamakta. Baharat ya da otların kalitesi, türü ve tazeliği de yemeklerin tadını doğrudan etkilemekte. Doğru şekilde saklanan baharatlar tazeliğinden, aroma ve kokusundan birşey kaybetmiyor. Baharatları saklama konusunda tavsiye edilen kimi yöntemler şöyle sıralanmakta: *Işık ve ısıdan uzak tutulan ve oldukça sıkı kapatılmış kaplarda…

8 Kişiliktir Malzemeler: 4 su bardağı pirinç 50 gr kuru üzüm 100 gr ceviz içi 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı tereyağı 7 su bardağı et ya da tavuk suyu Hazırlanışı: Pirinci ayıklayarak bir saat tuzlu suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün.…

Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı kuş üzümü 1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm 1 kahve fincanı izmir üzümü 500 gr kuzu kuşbaşı 5 su bardağı et suyu 10 çorba kaşığı tereyağı 50 gr badem 1 kahve fincanı antepfıstığı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri…

Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı mısırözü sıvı yağı 1 kg kemikli tavuk 1 adet havuç 1 adet soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın Birkaç tane karabiber Birkaç kakule 1 limon 7-8 adet kuru kayısı 15 adet razaki üzümü 20 adet kabuğu soyulmuş kavrulmuş badem 1 kaşık nişasta 2 kaşık…

Büyük talep gören bitkisel karışımlar bilinçsizce kullanıldığında çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Havaların soğumasıyla birlikte birçok kişi öksürük ve solunum yolu şikayetiyle aktarlara başvuruyor. Rahatsızlığı bulunan kişiler, en fazla ilgiyi kilogramı 35 liraya satılan ıhlamura gösteriyor. Ihlamurun yanı sıra, ada çayı, kekik, kuşburnu ekinezya, tarçın, zencefil ve ayva yaprağı ile bitkisel karışımlı macunlar da…

Baharatların insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olduğu adına bir yolun olmasından bellidir. İlk çağlardan başlayarak, eski dünyanın en önemli ticaret yolu olan, doğu ve batıyı birbirine bağlayan yollardan biri olan Baharat Yolu, Hindistan’dan başlayarak iki ana kol üzerinden ilerlerdi. Birinci kol Kızıl Deniz üzerinden Akdeniz limanlarına uğrarken ikinci kol Basra Körfezi’nin kuzeyinden Basra Limanı’na,…

Genelde sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale dönüşür. Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir. Devamlı açık havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe yaramaz. Posta’nın haberine göre; Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı…

Türk mutfağının özellikle tatlılarında çokça kullanılan baharatı tarçın, birçok baharatın olduğu gibi kökeni Güney Asya’ya dayanan bir bitki. Yaprak dökmeyen aromatik kokulu ağaç cinsi olan tarçın kendine özgü kokusuyla bilinir. Tarihçesi tarçının bilimsel adındaki cins adı olan Cinnamomum, Yunancadaki kinnamomon sözcüğünden gelir. İnsanlık tarihinin en eski baharatlarından biridir. Tarçın M.Ö. 3000 Çinliler tarafından kullanılıyordu. Avrupa’da…