Dünyaya baklava yediren Baklavacı Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası, Ramazan ayında tatlıseverlere hafif lezzetler sunarak sofraları şenlendiriyor. Nejat Güllü, iftar sofralarının baş tacı güllacı tatlı severler ile buluşturuyor. Süt, şeker, kavrulmuş fındık içi, Antep fıstığı, Hindistan cevizi, yufka ve nar tanelerinin buluştuğu Nejat Güllü’nün güllaç tatlısı, Ramazan sofralarına hafif ve tatlı bir lezzet katıyor.
On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda sahur ve iftar yemeklerine ayrı bir özen gösteriliyor. Her evde sahur normal kahvaltıdan, iftar ise akşam yemeğinden daha zengin hazırlanıyor. Bu nedenle Ramazan Ayı ile birlikte beslenme alışkanlıklarında da değişiklikler meydana geliyor. Her zaman önerildiği gibi Ramazan Ayı’nda da amaç; yeterli ve dengeli beslenmek. Bu nedenle bu ay içerisinde öğünler hafif şekilde ayarlanmalı. Bu beslenme şekline dikkat edilmediğinde, sağlıklı kişilerde bile zaman zaman sindirim zorlukları, mide ve bağırsaklarda aşırı gaz birikimi, ani tansiyon yükselmesi gibi rahatsızlıklar görülebiliyor.
Ramazan’ın en özel lezzeti güllaç, Nejat Güllü’nün Güllüoğlu deneyimi ve ustalığı ile harmanlanırken tüm malzemelerinin özenle seçilmesi ve hafifliği ile dikkat çekiyor. Nejat Güllü’nün güllacı, iftar sonrası yenilecek tatlılar listesinde ilk sırada yer alıyor. Özellikle sütlü tatlıların ön plana çıktığı bu dönemde güllaç tatlısı ile Güllüoğlu, midesini ve kolesterolünü düşünenlerin ilk tatlı lezzeti oluyor. Baklavacı Nejat Güllü’nün Türkiye çapında toplam 16 şubesinde sizleri bekleyen güllacın porsiyonu 5 TL, kilogramı ise 20 TL’den satışa sunuluyor.
Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü’den Ağızlara Layık Güllaç Tarifi
Dünyaya baklava yediren Baklavacı Nejat Güllü’nün Güllüoğlu markası, bir taraftan Ramazan’ın vazgeçilmezi güllacı tatlıseverlere sunarak ağızları tatlandırıyor, bir taraftan evde bu lezzeti yapmanın sırlarını veriyor.
Baklavada ustaların ustası olan Nejat Güllü, 3-4 kişilik bir sofra için hazırlanacak güllacın tarifini şöyle veriyor:
Gerekli Malzemeler:
• 1 kg süt
• 200 gr şeker
• 100 gr kavrulmuş fındık içi (pirinç şeklinde, file fındık)
• 100 gr Antep fıstığı
• 30 gr Hindistan cevizi
• 50 gr pudra şekeri
• 3-4 adet güllaç yaprağı
• 1-2 damla gül suyu (İsteğe göre)
• Kiraz şekerleme veya nar taneleri
Süt kaynatılır ve içine şeker atılarak iyice karıştırılır. Kaynayan süt kenara alınır, parmak ucunu yakar yakmaz hale gelinceye kadar soğutulur. Güllaç yufkalarından 2 tanesi tepsiye araları bol ılık sütle beslenerek serilir. Üzerine hazırlanan fındığın yarısı, Hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımı atılır. Karışım üzerine kalan 2 güllaç yufkası yine bol ılık sütle ıslatılarak serilir. Kalan tüm süt yufkaların üzerine boca edilir. Son olarak yufkaların ıslaklığı kontrol edilir. Sütü az gelmişse, süt-şeker karışımından bir miktar daha hazırlanır ve üzerine eklenir. Nejat Güllü, “Güllaç’ın her yerine süt değmeli, güllaç’ın sütü bol olmalı” diyerek güllaç için sütün önemini vurguluyor. Hazırlığı tamamlanan güllaç, soğumaya bırakılır. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alınır ve soğutulur. Soğuk olarak servis edilirken üzerine kalan fındık ve fıstık atılır. İsteğe göre nar tanesi veya kiraz şekerleme ile süsleme yapılabilir.
Güllaç’a ismini veren gül suyu ise tercihe göre eklenir (Güllaç, özünde Osmanlı döneminde mısır nişastası yufkasının süt ve şekerle ıslatılmasından yapılan tatlıya gül suyu eklenmesi sonucu ortaya çıkan “güllü aş”tır). Güllaç’a gül suyu eklenecekse 1-2 damla gül suyu, süt kaynadıktan kenara alınıp ılıtıldıktan sonra ilave edilir.
Dünyaya baklavanın yanı sıra su böreği çeşitleri, pasta, lokum, dondurma, çikolata, yufka, poğaça ve simit yediren Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir ya da (212) 321 34 34 numaralı telefondan bilgi alınabilir.