Lezzetli ve kıvamında turşu kurmak için ilk önce sebzelerin körpe ve turşu kurmaya uygun olmasına dikkat edilmeli. Ayrıca naylon bidon yerine cam kavanoz veya kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerekiyor.
Turşular kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmeli. Turşu satın alırken ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alın. Zira turşu bekledikçe lezzetinde azalma olabilir. Turşu kurarken ise küçük cam kavanoz veya pet bidonları tercih edin. Ekim ayında havaların ani soğumasından dolayı bazı bidonlarda su eksilmesi olabilir. Bu eksilen su zamanla turşu suyunun kokmasına neden olur. Bu nedenle eksilen bidonlara turşu suyu ilave edin. Bidonların kapak altına 2 adet temiz çıtayla takviye yapın. Bunun nedeni ise turşuların yukarıya çıkmasını önlemektir.
[…] Turşu nasıl yapılır? Turşu yapımında sebzeler, % 4-5 oranındaki tuzlu suda ekşimeye bırakılır. Sebzeler üzerine salamura döküldügünde, sebze ve salamura arasındaki tuz alışverişi nedeniyle, salamuranın tuz oranı azalır. Bunun için, hazırlanacak salamuranın, baslangıçtaki tuz oranı daha yüksek olmalıdır. Bu nedenle tuz katkısı yapılmalıdır. Salamura, turşusu kurulacak sebze üzerine döküldügü zaman, tuzun bir kısmı sebzenin içerisine girer. Böylece birkaç gün sonra tuz oranı %4’e düşer ve daha aşağı inmez. […]