Mekanlardan
Posted in

Up Lounge’ın “Deniz Tarağı” sizin de favoriniz olacak

Posted in

Lezzet düşkünleri, Up Lounge’ın iddialı mönüsünü hazırlayan maharetli şef Pelin Görpe’nin “deniz tarağı” ile yeni bir tat keşfediyor… İstanbul eğlence hayatının popüler semti Asmalımescit’in seçkin mekânı Up Lounge, muhteşem manzarası ve şık dekorasyonunun yanı sıra özenli mönüsü ile de fark yaratmaya devam ediyor.

Pazartesi ve Cumartesi günleri 18.00–02.00 saatleri arasında hizmet veren Up Lounge, zengin mönüsü ile birlikte sunduğu DJ performansla da misafirlerin keyifli bir gece geçirmesini sağlıyor. Ayrıca her hafta Çarşamba ve Cumartesi geceleri Up Lounge’da sahne alan Berin Koç; caz, funk ve house türünde söylediği şarkıları ile de kendi müdavim kitlesini oluşturmuş gözüküyor…

Up Lounge’ın tecrübeli şefi Pelin Görpe, Akdeniz ağırlıklı mönünün gözde yemeklerinden deniz tarağının tarifini farklı lezzetler denemeyi sevenler için açıklıyor.

Deniz tarağı tarifi;

4 adet deniz tarağı
100 gr rezene
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Karabiber

Deniz tarağı tuz ve karabiberle tatlandırılarak kızgın tavada arkalı önlü pişirilir, rengi değiştikten sonra tereyağ eklenerek iyice pişirilmesi sağlanır. İnce dilimlenmiş portakal dilimleri üzerine zeytinyağ ve limonla marine edilmiş rezeneler ilave edilir. Pişirmiş olduğumuz deniz tarakları da en üste koyularak servis edilir. Etrafına tercihe göre meyve de eklenebilir.

Kaynak: Food in Life Gastronomi Yayınları

Comments are closed.