Mekanlardan
Posted in

Sanatla yemeğin buluştuğu bir yer: PePo

PePo Cafe Restoran, Beyoğlu Galata’da sanatla içiçe bir ortamda, Türk ve dünya mutfaklarından özel lezzetleri tadabileceğiniz keyifli bir mekan

İstanbul’un en renkli semtlerinden biri olan Galata, tarihi dokusunun yanı sıra hareketli yaşantısıyla da popülerliğini koruyor. Modacılardan müzisyenlere, tasarımcılardan oyunculara birçok ünlü isme rastlayabileceğiniz bu eski semt, manzarası, festivalleri, mimari yapıları ve keyifli mekânlarıyla da cazibe merkezi. Hepsi de semtin dokusuyla uyumlu olan tarzdaki mekânlara geçtiğimiz aylarda bir yenisi daha katıldı.

Osmanlı’dan bu yana ayakta kalmayı başaran Galata’nın önemli sembollerinden Pepo Apartmanı’nda açılan mekan, apartmanla aynı ismi taşıyor. Mimarisiyle dikkat çeken binanın giriş katındaki PePo Cafe Restoran, rahat atmosferi kadar mönüsüyle de iddialı. Günün her saatinde farklı lezzetleri tatma imkanı var. İsmini ünlü Şapkacı Pe-Po‘dan alan binadaki kafe restoran, Galata Kulesi’nin yanı başındaki Camekan Sokak’ta İstanbul nostaljisini yaşayabileceğiniz bir adres. Ermeni, Rum mezeleriyle Akdeniz mutfağının seçkin yemekleri mekânda bir arada sunuluyor.

Günün erken saatlerinden itibaren kahvaltı servisi verilen Pepo‘da, klasik kahvaltı tabağının yanı sıra omlet çeşitleri, krep, suböreği, bal-kaymak gibi seçenekler de var. Etli pazı sarma, sıcak humus, ızgara sebze tabağı, topik, muhammara gibi atıştırmalıkların yanı sıra mönünün en beğenilen ana yemekleri arasında ise flank steak çeşitleri yer alıyor. Steakler tosttan tortillaya, salatadan spagettiye farklı çeşitlere kombine edilerek sunuluyor. Bifteğinizin yanında safranlı pirinç pilavı, ıspanak kavurma, ızgara sebze gibi garnitürleri de seçebilirsiniz. PePo’da akşam saatlerinde 80’lerin müzikleri eşliğinde sakin vakit geçirmeniz mümkün. Haftanın yedi günü açık olan PePo 08.00 ile 24.00 arasında hizmet veriyor.