Mekanlardan
Posted in

Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus’ta eşsiz lezzetler

Kebabın marka ismi Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus, hem Güneydoğu mutfağının en seçkin örneklerini sunduğu mönüsüyle hem de ödüllü mekanıyla “Boğaz’da balık yenir” inancını ortadan kaldırdı.

Boğaz ve yemek kelimeleri yan yana gelince birçok kişinin aklına çeşitli balık yemeklerinin sunulduğu deniz ürünleri mutfağı geliyor. Bu anlamda boğazda balık dışında yemek alternatifi bulabilmek mümkün değildi. Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus ile birlikte boğazın da yemek kültürü değişti. Artık boğaz eşittir balık değil, kebap anlamına geliyor. Kebap keyfini Boğaz’a taşıyan Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus’ta içli köfte, lahmacun, Adana kebap gibi bildiğimiz tatların dışında sadece mevsiminde yapılan kebap çeşitleri de bulunuyor. Örneğin; bu lezzetlerden yenidünya meyvesinden yapılan yenidünya kebabı, taze sarımsak kebabı, keme (Antep bölgesinde yetişen bir mantar çeşidi) kebabı ve yine çağla kebabı sadece bahar aylarında yapılan lezzetlerden sadece birkaçı.

Eşsiz Boğaz manzarasıyla doyumsuz lezzet cümbüşü
Mekan tasarımında Mimar Eren Yorulmazer imzasını taşıyan ve tasarımıyla Fransa ve İtalya’dan ödüller kazanan Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus, 1850 metrekarelik bir alana sahip ve 4 kattan oluşuyor. Playstation’dan internet bağlantılı bilgisayarlara kadar çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanıyla dikkat çeken ve boğazı 180 derecelik bir manzarayla seyre dalmaya imkan veren terasıyla Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus, Kaşıbeyaz Lezzet Grubu’nun ilk şubesi Florya’nın açılmasıyla geçen 24 yıl aradan sonra hizmete giren ikinci şubesi olmasıyla da dikkat çekiyor. Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus’un ikinci kattaki açık ve kapalı mekanında ise boğazın rüzgarını hissedebilmek mümkün.

Mutfak malzemeleri Antep’ten
Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus’da kullanılan kuru gıdaların tümü senelik alışveriş yapılarak Gaziantep’ten getiriliyor. Öyle ki mönüde sunulan turşular bile Gaziantep’teki kadınların hünerli ellerinden çıkma. Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus’un vazgeçilmeleri arasında ise Gaziantep yöresinden yuvalama ve ekşili ufak köfte (analıkızlı), zeytin piyazı, borani, soslu patlıcan, acur ve biber turşusu, çiğ köfte, haşlama ve kızartma içli köfte, Antep dolması, nar ekşili cevizli soğanlı lahmacun, biberli adana, fıstıklı kebap, terbiyeli kuzu şiş, patlıcan kebabı bulunuyor. Boğazın yeni lezzet efendisi Kaşıbeyaz Yeniköy Bosphorus, boğazda farklı bir lezzet deneyimi yaşamak isteyen herkesi bekliyor.