Mekanlardan
Posted in

Dünyanın en iyi 10 restoranı

Her yıl dünyanın en iyi 50 restoranını belirleyen Restaurant Dergisi, bu yılki listesini açıkladı. İşte o listeye göre ilk 10 restoran:

1- El Celler de Can Roca – Girona, İspanya
2- Noma – Kopenhag, Danimarka
3- Osteria Francescana – Modena, İtalya
4- Mugaritz – San Sebastian, İspanya
5- Eleven Madison Park – New York, ABD
6- D.O.M. – Sao Paulo, Brezilya
7- Dinner by Heston Blumenthal – Londra, İngiltere
8- Arzak – San Sebastian, İspanya
9- Steirereck – Viyana, Avusturya
10- Vendome – Bergisch Gladbach, Almanya.

İlk 3’ün kısa bir tanıtımı

El Celler de Can Roca
Listenin lideri olan ve İspanya’nın Girona kentinde lezzet sunan El Celler de Can Roca 1986’da açılmış. Üç kardeş Roca’nın işlettiği El Celler de Can Roca; İspanyol mutfağının geleneksel malzemelerini yenilikçi karışım teknikleriyle pişirmesiyle ünlü. Favori yemeği ise patatesli istakoz.

Noma
Noma, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, küçük bir restoran. Murat Bozok Noma’yı şöyle anlatıyor: “Şefleri Rene Redzepi. Rene daha önce dünyanın en iyi lokantalarından El Bulli ve French Laundry’de çalışmış. Son yıllarda gastronomi dünyasını saran yerellik ve yalınlık akımının belki de en iyi örneklerinden biri Noma. Mutfağına çay, kahve ve çikolata hariç, yerel olmayan hiçbir ürünü sokmuyor. Mesela zeytinyağı, truf mantarı, havyar ve kaz ciğeri gibi birçok ‘fine-dining’ restoranda bulunan malzemeleri kullanmıyor.

Osteria Francescana
Listenin bronz madalyası İtalya’nın Modena kentindeki 3 Michelin yıldızlı bu özel restorana gitti. Şefi Massimo Bottura mönüde hem son derece tipik geleneksel yemekler, hem de kendi buluşlarını sergiliyor. Ve bu buluşlarla muhteşem tatlar yakalıyor. Mutfaklarında kullandıkları malzemeler sadece Modena çevresinden geliyor.

Comments are closed.