Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın. Bir dakika kadar pişirip tavadan alın. Çıkarıp üzerine tuz serpin. Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin. Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin. Soğanları soyup, piyazlık doğrayın. Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana…
Edirne mutfağı genellikle Osmanlı saray mutfağının lezzetlerini yansıtan bir mutfak kültürüne sahiptir. Günümüze kadar gelen etli yemekler, hamur işleri ve tatlılar, özellikle iftar sofralarında hala tercih ediliyor. Hem iftarda hem de sahurda çorba vazgeçilmez. Yörenin tarhana çorbası oldukça meşhur. Ana yemekler olarak da, etli yemeklerde damat paçası, ciğer sarma, Çerkez tavuğu tercih ediliyor. Halen günümüzde…
Edirne’nin geleneksel lezzeti ciğer, Döner-chi‘nin bonkör ve lezzetli mönüsünde alternatif olarak yerini alıyor. Ustaların elinde sanata, damaklarda şölene dönüşen Döner-chi lezzetleri, Edirne’nin porsiyon ciğeriyle çeşitleniyor. Kan yapıcı özelliğiyle de bilinen ciğer, Döner-chi’de özel baharatlarla harmanlanarak kavruluyor. Menüsündeki her üründe olduğu gibi ciğeri de özel reçetesiyle sunan Döner-chi, bu geleneksel lezzeti nohutlu pilav, salata ve üzüm…