Mutfak Keyfi
Posted in

Romantik sofraların mutfaktaki sırrı Victorinox bıçakları

Kalbe giden yol mideden geçer, yemeklere lezzet veren eller Victorinox’u seçer.. Sevgililer Günü’nde evde plan yapıp, romantik bir sofra ile geceye başlamak isteyenleri mutfakta zorlu bir gün beklerken, işleri kolaylaştırmak için Victorinox Seramik bıçaklar imdadınıza yetişiyor.

Tüm marifetinizi gösterip, sevdiğinize en lezzetli yemekleri yapmak için kolları sıvadığınızda; o, eve gelmeden kendinize de vakit ayırmanız gerekir. Yemeğin hazırlanma süresinin pişme süresinden daha uzun sürdüğünü düşündüğünüzde, Victorinox Seramik Bıçakları ile yorulmadan hızlıca tüm yiyecekleri kestiğinizi görecek ve siz de şaşıracaksınız

Dünyanın bir numaralı çelik markası İsviçre’li Victorinox; yemek hazırlamadan masa düzenine kadar hayatın en lezzetli karelerinde de başrol oynamaya devam ediyor. Mutfakta bir bıçağın sağladığı konforu, rahat ve hızlı kesmenin verdiği pratikliği yaşadıktan sonra, özellikle sevdiğiniz için yemek yapmanın ne kadar zevkli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız.

İsviçre’li Victorinox seramik bıçaklar ile siz de nefis lezzetlere imzanızı atabilir, romantik geceye muhteşem lezzetlerle başlayıp, sevdiğinizin kalbine midesinden gidebilirsiniz.

Seramik bıçakların gün geçtikçe popülerleşmesinin sebebi kuşkusuz ki; kolay kesim özelliği ve hafifliği. Victorinox seramik bıçaklar kesilen gıdanın tadını ve vitaminini korurken, kesilen yiyeceğin şeklini de bozmuyor. Zirkonyum oksit tozundan üretilen Victorinox Seramik bıçaklar; elmas kadar sert ve keskin olma özelliğini; yüksek basınçta sıkıştırıldıktan sonra özel fırınlama işlemi sayesinde elde ediyor. Paslanmaz ve asitlere karşı dayanıklı, aynı ebattatki çelik bıçağın ağırlının yarısı kadar hafif olan Victorinox seramik bıçaklar, uzun süre keskinliğini koruduğu için de çok tercih ediliyor.

Dünya’nın en iyi bıçak üreticilerinden olan İsviçre’li Victorinox, 1884 yılında İsviçre Ordusu için en iyi çakıyı yapmak üzere İsviçre Alp’lerinin eteklerindeki Ibach kasabasında doğdu.

Şimdi tüm dünyanın sevdiği; kullanışlı, paslanmaz çelikten ve hayatımızı kolaylaştıran son teknolojiye sahip ürünler yaratmaya devam ediyor. Ömür boyu garantili, üstün tasarımlı, ergonomik ve işlevsel Victorinox ürünlerinden vazgeçemeyeceksiniz…

Eyüboğlu Hobi Ürünleri firmasının Türkiye Distribütörlüğünü yaptığı Victorinox ürünlerini Türkiye’deki seçkin zücaciye mağazaları ve Karaca Mağazalarında bulabilirsiniz.

Seramik soyma bıçağı (12 gr) : 196.- TL
Seramik Soyma bıçağı (15 gr) : 249.- TL
Seramik Santoku bıçağı : 279.- TL

Seramik bıçak kullanımına ait ipuçları:

  • Çok keskin olduklarından, çalışma esnasında maksimum dikkat gösterilmelidir.
  • Seramik bıçaklar darbeye dayanıklı olmadığından; sert zemine düşmemeli, vurarak bir şeyler açılmamalı veya kaldıraç olarak kullanılmamalıdır
  • Keskinliğini uzun süre koruyabilmesi için, ahşap ya da plastik bir kesme yüzeyinde kullanılmalıdır.
  • Donmuş gıda, kemik gibi sert gıdalarda kullanılmamalıdır.
  • Yüksek ısı iletkenliği nedeni ile direk ateşe maruz bırakılmamalıdır.
  • Tel fırça ile temizlenmemelidir, hafif deterjanlı bir su ile kir ve yağdan kolaylıkla arınır.
  • Bulaşık makinesinde başka bir nesne ile teması olmadığı müddetçe yıkanabilir.
  • Seramik bıçakların uzun ömürlü olması ve keskin yüzeyinin tehlike yaratmaması için birlikte sunulan kılıfında muhafaz edilmesi önerilir.
  • Çocuklar için son derece tehlikelidir

Bilgi İçin; www.eyb.com.tr

Comments are closed.