Mekanlardan
Posted in

Vogue Restaurant’ta özel bir tiramisu deneyimi

Açıldığı günden bu yana İstanbul’un en gözde mekanları arasındaki yerini koruyan Vogue Restaurant, tatlı menüsünde yer alan tiramisu ile bambaşka lezzet deneyimi vadediyor.

Executive Chef Moreno Polverini tarafından hazırlanan Vogue’a özel tiramisu, yapımında kullanılan baklava yufkası sayesinde, deneyenlere daha çıtır ve hafif bir lezzet sunuyor.

İstanbul’un en gözde mekanları arasındaki yerini korumaya devam eden Vogue Restaurant’ın menüsünde İtalyan mutfağının en vazgeçilmez tatlarından olan tiramisu, çok farklı ve lezzetli bir yorumla yer alıyor.

Executive Chef Moreno Polverini tarafından hazırlanan Vogue’a özel tiramisu yapımında, klasik tiramisu’lardan farklı olarak baklava yufkası kullanılıyor. Baklava hamuru ve özel tarifi sayesinde lezzeti daha çıtır ve hafif bir hale gelen tiramisu, tatlı tutkunlarına benzersiz bir lezzet deneyimi vadediyor.

Vogue’un özel tiramisu’su hazırlanırken; baklava yufkasının üstüne pudra şekeri dökülüp çift taraflı olarak fırında kızartılıyor. Özel olarak şekillendirilen kurabiyeler, espresso sosunda dinlendiriliyor. Yine özel olarak hazırlanan kremaya mascarpone peyniri ve kahve sosu ilave ederek, şekil verildikten sonra üstüne toz kakao serpilip 10 yıllık rom ile hazırlanan krem sos ve gül yapraklı dondurma ile servis ediliyor.

Üç tarafı muhteşem boğaz manzarası ile çevrili Vogue Restaurant, yemeklerinin lezzetinin yanı sıra muhteşem ambiansı ile de konuklarına unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.