Mekanlardan
Posted in

Tekirdağ köftesinin 100 yıllık gurmesi

Posted in

Balkanlar’dan Osmanlı topraklarına uzandı lezzeti. 100 yıldır da, Özcanlar ile Tekirdağ Köftesi’nin tadı şimdiki nesillerin damaklarına ulaşıyor. Uzun yıllardır Tekirdağ’da ahilik kültürü içinde yoğrularak, varlığını sürdüyor Özcanlar Köfte. Bilenler ya da methini duyanlar, yeri geldiğinde kilometrelerce yol giderek Özcanlar Köftecisi’ne geliyor.

Türkiye’nin en iyi köftecileri listesinde yeri her daim ilk 10’da olan, Dr. Oğuz Erkara’nın Fransa’da ödül almış ,”Türkiye’nin 100 Tarihi Lokantası” kitabında yer alan Özcanlar Köfte’nin mükemmelliğindeki giz; yıllardan beri gelen deneyim ve kendi besi hayvanlarını kullanmalarında saklı. Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Yurtbekler köyündeki kendi çiftliğinde özel olarak hayvanını yetiştiren Özcanlar Köfte, yemini de kendisi doğal ortamda üretiyor. Ayrıca süt ürünleri tüketimi için inek veya koyun sütünü sağlıklı olması açısından mevsimine göre tercih ediyor.

2012 yılında Uluslararası Güvenilir Gıda Derneği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi’nde, Zincir Restoranlar kategorisinde, Türkiye’nin en güvenilir markası ödülüne layık görülen Özcanlar Köfte, tamamen doğal ve geleneksel yöntemlerle hazırlanıp sofralara ulaşan enfes lezzetler vaad ediyor.

Özcanlar Köfte ürünlerinin hiçbirine kimyasal katkı maddesi bulunmuyor ve üretim tamamen geleneksel metodlar dikkate alınarak yapılıyor. Vizyonuna sürekli yenilik katarak yoluna devam eden Özcanlar Köfte, tüm mekanlarında iş, siyaset, sanat ve cemiyet hayatından Türkiye’nin en ünlü isimlerini misafir ediyor. Özcanlar Köfte, Tekirdağ sahil, Beyazköy ve Tekirdağ merkezdeki iki şubelerinde ve İstanbul Astoria’da eşsiz bir damak yolculuğuna bekliyor misafirlerini…