Mekanlardan
Posted in

Marmara Adası’nın lezzet adresi Ada Cafe

Yaz aylarında doğası ve İstanbul’a yakın oluşuyla tercih edilen Marmara Adası; farklı mönüsü, Ada dokusunu yansıtan mimarisi ve dekorasyonuyla dikkat çeken Ada Cafe ile renkleniyor.

Antik Çağ’dan bu yana yerleşimin olduğu, plajları, yürüyüş parkurları ve İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle yaz tatillerinin vazgeçilmez yeri, Türkiye’nin ikinci büyük adası Marmara Adası’na yeni açılan Ada Cafe farklı bir soluk getiriyor. Haziran ayında açılan Ada Cafe, mimari restorasyonun ve iç mimari uygulamasının ardından kapılarını konuklarına açtı. Tarihi bir Ada evinde hizmet veren Ada Cafe’nin mönüsü; yapının sahibesi ve kafenin işletmecisi Çiğdem Yüksel tarafından oluşturuldu.

Ada Cafe‘nin mönüsünde; kahve ve çay seçeneklerine eşlik edebilecek, her gün yenilenen birbirinden farklı ve lezzetli tuzlu ve tatlı çeşitleri yer alıyor. Özellikle zeytinli kek, damlasakız ve cranberryli kek, incirli rulo ve dondurma ile servis edilen fındıklı brownie en çok beğenilenler arasında… Güne keyifli bir kahvaltıyla başlamak isteyenler ise porselen sahanda yumurta, omlet çeşitleri ve Ada’nın halis zeytinyağının ve zeytin çeşitlerinin eşliğindeki zengin kahvaltı tabağını tercih edebilir. Gerçek limondan her gün taze olarak yapılan özel limonata da yaz sıcaklarına meydan okuyor.

Gün boyu farklı lezzet alternatifleri sunan Ada Cafe’nin ana yemekleri arasında; dana antrikot, mantarlı ya da körili seçenekleriyle soslu tavuk, ev yapımı hamburger yer alıyor. Sakızlı muhallebi, bardakta tiramisu ve çikolata soslu dondurmalı mozaik pasta serinletici özellikleriyle tercih edilebilir. Kafenin mönüsü peynir çeşitleriyle hazırlanan tost ve wrapler, taze salatalar, makarnalar ve değişen tatlı alternatifleriyle tamamlanıyor.

Yalın dekorasyonlu iç mekanın yanı sıra deniz kıyısındaki masaları ile tam bir ada keyfi yaşayacağınız, Marmara Denizi’nin diğer adalarının muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz Ada Cafe, hayata keyifli ve tatlı bir mola vermek isteyenlerin adresi olacak. (Tel: 0532 684 02 02)

Kaynak: www.gastronomi.com.tr