Mekanlardan
Posted in

Şarküteri ve kahvenin buluştuğu adres: Manuel

Deli & Coffee konseptiyle Cihangir’deki diğer kahvecilerden farklılaşan Manuel; renkli dekorasyonu, ekşi maya ile yapılmış tadına doyum olmayan Roma pizzaları ve en önemlisi harika kahveleriyle Cihangir’de tüten kahve kokusunun en keyifli kaynaklarından birini oluşturuyor. Şarküteri ve kahveyi en iyi standartlarla bir araya getiren mekan daha şimdiden çok sevilmeye başlandı bile!

Gıda ile ilgili her türlü araştırmaya açıklığıyla dikkat çeken Manuel, 2014 Ocak’ının serin kış günlerinden birinde Cihangir Caddesi’nde açılmış. Manuel’in yaratıcısı Altan Kelleci, bu mekanın hayalinin ve çalışmalarının 2008 yılında başladığını belirtiyor. Manuel Deli & Coffee projesi öncesinde reklamcılıkla uğraşan Kelleci, Cihangir sakinine kahvehane kültürünü çağdaş dokunuşlarla sunmayı başarmış.

Temel mottosu “mümkün olan en iyisini bulana kadar araştır” olan Manuel, şarküteri ve kahve keyfini bir araya getiren Deli & Coffee konseptiyle farklılaşıyor. Bu konsept New York’taki örnekleriyle adını duyurmuş durumda ve Manuel bu tarzın Türkiye’deki tek temsilcisi. Anadolu’dan yöresel peynirler, özenle seçilmiş füme etler, Roma tarzı soğukta gelişen ekşi maya tava pizzaları, artizan ekmeklerden sandviçler ve hepsinin yanında en önemlisi taze kavrulmuş çekirdeklerden yaptıkları kahveler sizleri büyüleyecek. Kendi harmanlarından espresso ve birçok yeni dalga kahve demleme metodunun keyfini çıkarabileceğiniz Manuel, iç tasarımının sıcaklığı ile hep oradaymış gibi duran mahalleli bir dükkan olma hedefinde.

Manuel’in sarı ve turkuaz renklerinin etkisi altında mekanı süsleyen retro bisikletler, leziz Roma pizzaları ve İspanyol kahvesi “cortado” ile kendinizi sıcak bir Güney ülkesinin ambiyansında bulacaksınız.

Leziz şarküteri ürünleri, iyi kahve, sıcak ambiyans ve hoş sohbet Manuel Deli & Coffee’de sizleri bekliyor! Adres: Cihangir Mah. Cihangir Cad. No:23/A Beyoğlu-Istanbul Tel: 0532 547 8414

Kaynak: Patisserie by FoodinLife dergisinin 23. sayısı Food in Life Gastronomi Yayınları