FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER $100

LAST CALL: LOWEST PRICE GUARANTEE 50% OFF. EXPLORE

Mekanlardan
Posted in

Lacivert’ten Anneler Günü’ne özel brunch

Baharla birlikte gelen Anneler Günü için annelerin çocuklarına hazırlandığı gibi özenle hazırlanan Lacivert, sizi Anadolu’nun her yöresinden en kıymetli lezzetlerle karşılayacak.

Eşsiz bir Boğaz rıhtımında, sıcacık bahar güneşiyle ısınırken, sofranızdaki her lezzet annenizle yapacağınız uzun derin bir sohbetin kapılarını aralayacak. Çünkü Lacivert’in Executive Şefi Hüseyin Ceylan ve ekibi bu özel gün için, yedi bölgemizden seçtikleri, birçoğu bayram ya da aile yemeklerimizin gözdesi yöresel lezzetler hazırladı. Yapımı maharet isteyen, el emeği göz nuru hamur işleri ve börekler; Pekmezli çıtır simit, Susamlı çatal, Tereyağlı açma, Kuzu Etli Muhacir Böreği (Rumeli usulü), Bandırma Lorlu Börek (Ege Bölgesi), Pırasalı Börek (Balkanlar), Konya Küflü Peynirli, Ege otları böreği, Kanlıca Mantarlı Börek (Bolu), Antakya’dan Katıklı ekmek, Kaytaz böreği, Semirsek ve Sünme peynirli kol böreği…Yörelerinin en iyisi kahvaltılıklar; Konya’nın Küflü peyniri, İsli Çerkez peyniri, Giresun’un Çökeleği, Erzurum’un Civil’i, Kars’ın Gravyeri, Erzincan ve İzmir’in Tulumu, Denizli’nin Yörük’ü, Manyas’ın Kelle’si, Abaza peyniri, Edremit Sepet peyniri, Edremit, Gemlik, Yalova çizik zeytini, Antalya Halhali Zeytini, Antep kırma zeytin, Bodrum kırma Kalamatası…

Kahvaltıda farklı lezzet arayanlar için birebir; Sarıulak Zeytin Piyazı (Tarsus), Kaya Koruğu Turşusu ve nar ekşili Zahter (Antakya) salatasının yanı sıra Antakya’dan Sıcak-Soğuk Humus, Sahanda tuzlu yoğurtlu yumurta, Cevizli biberli Öçce ise sıcak sıcak sofranıza gelecek.

Tatlı bölümü yöresel reçellerle başlıyor; Zeytin, Bergamot, Patlıcan, Turunç, Mandalina, Gül, domates, ceviz, çıtır kabak, limon kabuğu, kekik, incir reçelleri. Afyon kaymağının eşlik ettiği en kıymetli yöre balları; Geven balı, Gürün ve Eğriçimen Balı (Sivas), Toroslar’ın sedir balı (Mersin), Panor Dağı balı (Bitlis), Yerkesik Yaylası çam balı (Muğla) seçiminizi zorlaştıracak. Tatlı gibi tatlı isteyenlerin hayal güçleri Antakya’nın Künefesi, Tahinli kabak tatlısı, Ceviz tatlısı, İzmir’in sıcak lokma tatlısı, Lor Tatlısı (Bandırma), Karakuş Tatlısı (Adana), Kaymaçina (Kırklareli), Şam tatlısı, Orman meyvalı Su Muhallebisi (Bursa), İncir uyutması (Denizli), Samsa (Akdeniz Bölgesi), Hamsi Köyü Sütlacı, Laz Böreği gibi tatlılarla zorlanacak. Unuttuklarımız bir yana Lacivert’te brunch’ın gözdesi geleneksel şerbetlerimizden Limonata, Nevruz ve Demirhindi, Frenk İnciri ve Kuşburnu ise bu şölende annelere şifa dağıtacak. Lacivert’in tüm annelere hediyesi ise Zeytin İskelesi’nden Sızma Zeytinyağı ve Fixegoiste’den hediye paketi!

Rezervasyon için; 0216 413 37 53 – 0216 413 42 24
www.lacivertrestaurant.com