Mekanlardan
Posted in

Kirpi Cafe özel tatlarıyla Akasya AVM’de

Anadolu Yakası’nın en keyifli mekanlarından biri olan Kirpi Cafe Restaurant; Kozyatağı, Koşuyolu, Bağdat Caddesi-Erenköy, Ümraniye Buyaka Alışveriş Merkezi, Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nden sonra şimdi de konuklarını Akasya Alışveriş Merkezi’nde ağırlayacak. Kirpi, sabah kahvaltısından öğlen yemeklerine, akşamüstü çay keyfinden akşam yemeğine kadar gün boyu, her öğüne hitap eden yemekleriyle lezzet severleri ağırlıyor.

Türk ve dünya mutfağından lezzetleri kendine has yorum ve estetikle konuklarına sunan Kirpi Cafe Restaurant, ilk olarak 2002 yılında hizmete açılmıştı. Kirpi, sabah kahvaltısından öğlen yemeklerine, akşamüstü çay keyfinden akşam yemeğine kadar gün boyu, her öğüne hitap eden yemekleriyle lezzet severleri ağırlıyor. Kirpi Cafe Restaurant’ın Kurucusu ve Sahibi Caner Dınız, Kirpi’nin büyüme öyküsünü şöyle anlatıyor: “Kirpi’yi ilk kurduğum 2002 yılında, uluslararası bir zincir kahve markasının Türkiye genel müdürlüğünü yürütüyordum. Bu sebeple işletmemle pek ilgilenememiştim. 2004 yılında Kirpi’yi büyütmeye karar verdim. Bugün altı şubemizle hizmet veriyoruz. Önümüzdeki yaz sonunda yedinci şubemizi açacağız. Bu kez Avrupa Yakası’nda olacak.”

Yeni Kirpi, karnaval havasında
Kirpi’nin Akasya Alışveriş Merkezi’ndeki yeni şubesi, 9 Haziran’da hizmete açıldı. Yeni Kirpi, diğer şubelerden biraz daha farklı tasarlanmış. Caner Dınız bu farkı şöyle aktarıyor: “Buranın farkı, mutfağın önde ve her lezzet tipine göre ayrışmış olması. Yani Kirpi Carnival’a girdiğinizde; dürüm, pizza, ızgara, makarna, salata, kahve ve pastaların hazırlandığı bölümlerin her biri birbirinden ayrılıyor. Konuklar mekanın salonuna mutfağın içerisinden geçerek giriyor. İnteraktif bir mutfak tasarladık. Konuklarımız, her bir yemeğin nasıl yapıldığını görebiliyor. Burada yine masa servisi olacak ama konuklar burada ne yapıldığını görebilecek ve izleyebilecekler. Hem konsepti farklı hem de mimarisi renkli ve keyifli bir şekilde tasarlandığı için buraya Kirpi Carnival ismini koyduk.

Kirpi’nin yeni şubesinin tasarım mimarı Engin Özmen; uygulama mimarı ise Murat İrfan Ağcabay. Dekoratif detaylar, Kirpi’nin diğer şubelerindeki tarzını yansıtıyor. Burada bir içecek firmasıyla yapılacak çalışmayla; beş ayrı ekran aracılığıyla yemeklerin hazırlık süreçleri konuklar tarafından izlenebilecek. Caner Dınız, “Hiçbir şey fast food ayarında değil; her şey tasarımla yaratıldı, yapıldı ve üretildi” diyor.

Mönüde, Anadolu Mutfağı’ndan esintiler
Kirpi Akasya’nın terasında 90, iç kısmında 70 olmak üzere 160 kişiye kadar konuk ağırlanabiliyor. Mönüde diğer şubelerin izleri olsa da buradaki konsept gereği mönüde de farklılıklar söz konusu. Anadolu Mutfağı’ndan pek çok esinti var. Caner Dınız, mönüdeki detaylarla ilgili şunları söylüyor: “Damak tadı olarak Akdeniz’in, Güneydoğu bölgesinin tatlarını çok iyi biliyoruz. Mönümüzde bu bölgelerin esintilerini görmek mümkün. Geçtiğimiz 6 ay gerek yerel mutfaklar gerekse uluslararası mutfaklar araştırdık ve yeni tatlar yaratmak için şeflerimizle beraber hem yurtiçinde hem de yurtdışında, özellikle Akdeniz ülkelerine seyahatler gerçekleştirdik. Dolayısıyla da geçmiş deneyimlerimiz üzerine aldığımız yeni bilgilerle yeni lezzetler yarattık. Bizim için baharat çok önemli. Mönüye yerel bir takım ilavelerimiz de oldu. Örneğin; Adana dürümü kendimiz yorumladık. Humuslu, pastırmalı, külbastılı, fajitalı Adana dürümün içine farklı bir salata koyduk. Dürümlerimizi bol baharatlı kibrit patatesle servis ediyoruz. Böylelikle çok çeşitli bir dürüm mönüsü geliştirdik ve Akasya’da Kirpi Carnival’da servis ediyoruz. Burger’lerimizi kendimiz hazırlıyoruz. Çocuklar için onların keyif alacağı ve seveceği 12 ayrı zengin burger mönümüz var. Gluten hassasiyeti olanlar için glutensiz menümüzü geliştirdik. Zeytinyağı ve baharatlarla ızgara edilmiş sebzeler gibi hafifler bölümümüz, vejetaryen ve şeker hastası konuklarımızın tercih edebileceği ürünlerden oluşuyor. Kendi sandviç ekmeğimizi, focaccia ekmeğimizi yapıyoruz. Bu nedenle sandviçlerimiz çok hafif ve lezzetli. Pizzalarımızda kepek kullanıyoruz. Daha çıtır ve güzel bir tat oluyor. Bütün reçellerimizi, cheesecakelerimizi, bakery ürünlerimizi ve soslarımızı da kendimiz yapıyoruz.”

Tek noktadan üretim planlanıyor
Kirpi’de bizim yarattığımız bazı lezzetler var. Wok da ananaslı bonfile, kuru mantı gibi. Mönüdeki her bir yemek kışa ve yaza özel olmak üzere mevsim ürünleriyle hazırlanıyor. Ananaslı armutlu bonfileyi kışın hardal ve keten tohumlu olarak tatmak mümkün. Mönüde yaklaşık 20 çeşit Meksika Mutfağı’ndan yemeğe yer verilmiş. Tatlı mönüsünde ise 15 seçenek yer alıyor. Caner Bey’in annesinin tarifi olan kireçte balkabağı, tatlı mönüsünün favorilerinden. Balkabaklı cheesecake, sufle, peynir tatlısı, anne sütlacı, damlasakızlı muhallebi, limonata tatlısı ve pek çok seçenek ağzını tatlandırmak isteyen konuklar için hazırlanıyor.

Caner Dınız, Kirpi’nin önümüzdeki dönem plan ve hedeflerinden şöyle bahsediyor: “Öncelikle merkez ofisimizi tamamlayacağız. Şu anda tüm şubelerimizin mutfaklarında üretim yapıyoruz. Bu merkez ofiste pastane ürünleri, marinasyonlar gibi pek çok şeyi standart olarak, tek noktadan üretmeyi planlıyoruz. Böylelikle iş sürecimiz daha kolay hale gelecek. Kahvelerimizi de yine merkez ofisimizde kavuracağız. www.kirpicafe.com

Kaynak: www.gastronomi.com.tr