Mekanlardan
Posted in

Karaköy ve Balat’ın yeni rengi Sahi İstanbul açıldı

İstanbul’un şehir kültürüne dair yepyeni bir konseptle hayata geçen Sahi İstanbul, geleneksel ve özgün tatlıları, hediyelik tasarım ürünleri ile bambaşka bir İstanbul deneyimi sunmak için Karaköy ve Balat’ta bulunan mağazalarında hizmete girdi.

Sahi İstanbul deneyimini dilerseniz www.sahi.com.tr adresinden, dilerseniz Karaköy’ün eşsiz mozaiğinin içinde konumlanan teras-cafesinden, dilerseniz Balat’ta yer alan showroom mağazasından, dilerseniz de içinde yaşayabilirsiniz.

Sahi İstanbul, Balat’ta yer alan showroom mağazası ve Karaköy’de Kılıç Ali Paşa Camii’nin yanında yer alan ve tüm ürünlerin bulunabileceği mağazası ve Sahi’nin özgün lezzetlerini deneyebileceğiniz Karaköy manzaralı terasında lezzet ve kültüre meraklı, yeniliklere açık olan herkesi bekliyor.

Orijinaline sadık kalarak, tamamen doğal malzemelerle, işin ustalarına hazırlattığı baklava, lokum gibi geleneksel tatlılarla adından söz ettirecek olan Sahi İstanbul, geleneksel malzemelerin modern tasarımlarla yorumlandığı birbirinden özgün hediyelik eşya ürünleri de satışa sunuyor.

Geleneksel tatları, ait oldukları kültürel değerlere sadık kalarak hazırlayan Sahi İstanbul, Osmanlı dönemindeki gibi en has malzemelerle, aslına uygun olarak ürettiği lokumlarını, farklı tasarımlı Osmanlı çinileriyle bezeli ya da Levni tarafından resmedilmiş minyatürlerle süslü paketleri ve ahşap ya da metal ambalajlarıyla sunuyor. Tamamıyla doğal malzemeler kullanarak hazırlanan kavrulmuş antep fıstıklı, fındıklı, incirli-cevizli, güllü, safranlı, damla sakızlı lokumlarını lezzet severlerle buluşturacak olan Sahi İstanbul, Karaköy mağazasında tüketicilere lokumları kendi seçtikleri malzemelerle hazırlama imkanı da veriyor.

Baklavalarını Gaziantep’ten, kadayıfını ise Diyarbakır’dan günlük olarak getirten Sahi İstanbul için baklavaları Ömer Güllü, kadayıfı da Kadayıfçı Sıtkı Usta üretiyor. Usta ellerden çıkan ve adı Osmanlıca’da ‘insanüstü’ anlamına gelen ve lezzeti adı gibi olağanüstü olan Fevkalbeşer ve onun gibi çok farklı lezzetleri, orjinaline sadık kalarak, reçetelerini bozmadan, tamamen doğal malzemelerle hazırlayan Sahi İstanbul, İstanbul klasiği kos, susam helvaları, damaklarda tadı baki olan nostaljik gofretler ya da kome ile akide şekeri gibi geleneksel İstanbul tatlılarını yenilikçi dokunuşlarla yeniden gün yüzüne çıkarıyor.

Sunduğu özgün ve kaliteli lezzetlerin yanı sıra geleneksel malzemelerin modern tasarımlarla yorumlandığı birbirinden farklı hediyelik eşya ürünleriyle de farklılaşan Sahi İstanbul’da ağırlıklı olarak İstanbullu tasarımcı ya da atölyelerde üretilmiş ve Anadolu’nun yüzlerce yıldır şekillenen motifleriyle süslenmiş porselenden, seramiğe, gümüşten bakıra, dokumadan oyaya birbirinden özgün ürünler bulmak mümkün.

Bağımsız tasarımcıların dışında tasarımcılar Bige Ökten ve Mana Yıldız tarafından hazırlanan Sahi İstanbul Koleksiyon Ürünleri de zevk sahibi olan herkesin sevdiklerine hediye etmek ya da kendi sahip olmak isteyeceği alternatiflerle dolu.

Türkiye’nin gerçek ustalarını, gerçek zanaatkarlarını, esnafı, yerel ekonomiyi, kısacası insana değer veren ve değer katan her üretimi destekleyen Sahi İstanbul, arkasına profesyonel, yaratıcı ve genç bir ekibin desteğini alarak bu farklı konsepti yaratan Çiçekten Yeşilkaya önderliğinde İstanbul’u ve yerel kültürleri tanımak isteyen herkesi bu eşsiz İstanbul deneyimine davet ediyor.