Mekanlardan
Posted in

İstanbul’un en iyi 4 ciğercisi

Posted in

Birçok farklı yöntemle pişirilebilen ciğer en çok Arnavut ciğeri olarak bildiğimiz haliyle seviliyor. İşte Arnavut ciğerini en muhteşem yapan 4 mekan…

1. Ciğerci Hulusi
Mekanın sahibi Hulusi Ecevit, kahvaltısını bile ciğer ile yapan ünlü Mersinli Apo‘nun ustalarından biri. İstanbul Kadıköy’deki mekanda kuzu ciğeri, kuyruk yağıyla birlikte şişe geçirilerek ateşte pişiriliyor. Yanında ezme, zeytinyağlı- nar ekşili salata, közde domates, soğan ve biberle birlikte servis ediliyor. Ciğerden önce bol yeşillik ve lavaş ekmeği de sunuluyor. Ciğerci hergün 12.00-02.00 arasında hizmet veriyor.

2. Tarabya Kıyı
1966 yılından beri İstanbul Tarabya’da, boğazın kenarında hizmet veren içkili balık restoranında yaprak ciğeri ara sıcak olarak müşterilere servis ediliyor. Kuzu ciğeri yaprak gibi ince ince kesildikten sonra dere otu, kırmızı biber ve tuzla birlikte az yağda pişiriliyor. Restoran her gün 12.00-24.00 arasında hizmet veriyor.

3.Despina
Madam Despina’nın 1946’da Kurtuluş’ta açtığı meyhaneyi, mekanı ondan alan ve bu geleceği sürdürmek isteyen Erdoğan-Ercan Tekin kardeşler işletiyor. Ara sıcaklar arasında servis edilen kuzu ciğeri, günlük olarak hazırlanan 30 çeşit zeytinyağlı arasında vazgeçilmez olarak yerini alıyor. Mekanda fasıl heyetinde şarkılar dinleyebilirsiniz. Her gün 12.00-01.00 arası açık.

4. Lades
Beyoğlu’nda bulunan lokantada Osmanlı-Türk mutfağından yemekler beğeniye sunuluyor. 1969’dan beri açık olan lokantayı Amca Adem ve yeğeni İlken Çelikol işletiyor. Arnavut ciğeri mekanda ana yemek olarak veriliyor. Kuzu ciğeri unlandıktan sonra yağda kızartılıyor. Müşterilerinin isteğine göre sade, püreli ve beğendili olarak ikram ediliyor. Lokantada ayrıca her gün 30-35 çeşit yemek de çıkıyor. En fazla talep edilen ikinci yemek ise Hünkar Beğendi olarak Arnavut ciğerini takip ediyor. Lokanta her gün 11.30-22.00 arası açık.

Kaynak: Milliyet Gazetesi