Mekanlardan
Posted in

İl Porto’yla İtalyan Lezzetleri…

Posted in

İtalyan mutfağının en sevilen lezzeti makarnayı Bebek koyunda harika bir manzara eşliğinde yemek isteyenler İl Porto’ya uğramalı. Mekan, denizin gerçekten dibinde oluşunun yaşattığı görsel keyfin yanı sıra birbirinden lezzetli el yapımı Spagetti, Papardella, Fettucini, Ravioli, Linguini, Penne çeşitleriyle yemek severlerin de midesini fethetmeyi başarıyor.

Original lezzeti yakalamak için makarna yapımında kullanılan irmik ve un İtalya’da geliyor, lezzetli kaynak sularıyla ve organik yumurtayla açılan hamurlar makarna çeşitlerine hayat veriyor. Soslar ise taze sebzelerden ve baharatlardan üretiliyor, kimi soslar ise gerçek lezzeti verebilmesi için yine İtalya’dan geliyor.

İl Porto mönüsünde Di Mare/Deniz mahsullü Spagetti, Spagetti Bolonez (kıyma, havuç domates soslu), Linguini Alle Vongole (kum midyeli), Porçini Mantarlı Papardella, Kajun baharatlı-tavuklu Fettuçini Alfredo, Tagliatelle Salmon (taze yumurtalı hamurdan yapılma somonlu makarna), Ispanaklı Ravioli, İstakozlu kremalı Ravioli, Arabiatta Penne (acı soslu) , Penne Portofino (karidesli), Penne con Prosciutto (şarküteri ve kremalı) ve dört peynirli Tortellini var.

Bunlardan özellikle deniz mahsüllü, kum midyeli ve dört peynirli çeşitler tercih ediliyor. Evinizde mekanın ambiyansını yakalamak mümkün olmasa da lezzetli bir akşam yemeği için İl Porto usulü Kum Midyeli Makarna linguini alle Vongole’yi pişirebilirsiniz. Yanına hafif meyvemsi aromalı ve soğuk beyaz şarap öneriliyor.