FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER $100

LAST CALL: LOWEST PRICE GUARANTEE 50% OFF. EXPLORE

Mekanlardan
Posted in

Hamur, çikolata ve meyvenin uyumu: Waffle

Posted in

2 yumurta, biraz un, süt, şeker ve birazda sıvı yağ. Bu malzemelere sahipseniz neler yapabilirsiniz? Durun durun, siz hiç uğraşmayın. Zaten yapılmışı var. Daha doğrusu sizin için yapanlar var. Son yıllarda iyice popüler bir lezzet olan ‘waffle‘ın İstanbul’daki mekânlarını mercek altına aldık. Rengârenk sunumları ve taptaze meyveleriyle iştah açan ‘waffle’lar için bakın hangi adreslere ulaştık…

Belçika Mutfağı - WafflesAb’bas Waffle
Bebek’in en eski mekânlarından Ab’bas Waffle, adını sahibi Abbas Karakuş’tan alıyor. Abbas Waffle 1983 yılından bu yana Bebek’teki merkez şube ve kendi öz sermayesiyle açtığı şubelerin yanında franchise de vererek genişlemeye devam ediyor. Kaliteli ürün kullanımına özen gösteren Ab’bas Waffle, lezzetinin sırrını ‘waffle’larına kattığı sevgisi olarak görüyor. Hamurlarının özel bir formülü olan Ab’bas Waffle’ın çikolataları da günlük olarak hazırlanıyor. Ab’bas’ın spesiyali sütlü çikolata, beyaz çikolata, muz, çilek ve kivi ile hazırlanıyor. Farklı lezzetler denemek isteyen misafirler istedikleri çikolata ve meyvelerden seçerek kendi ‘waffle’larını sipariş edebiliyor.

Kitchenette
Kitchnette waffle Belçika Waffle’ı olarak hazırlanıyor. Bu türün en karakteristik özelliği yapımında maya kullanılmayışıdır. Waffle hamuru hazırlanırken eklenen maya ‘waffle’a kabarık ve gözenekli bir yapı kazandırıyor. Diğer örneklerinde bu yapıya ulaşmak için kabartma tozu kullanılırken, Belçika Waffle’ında kabartma tozu kullanılmıyor. Mayayla yapılan waffle, oldukça kalın ve dolgun bir yapıya sahip oluyor. Kitchenette şubelerinde Belçika usulü hazırlanan waffle bu özelliği ile diğerlerinden ayrılıyor. Kitchenette waffle, taze meyveler ile müşterilerine servis ediliyor.

Kirinti RestoranKırıntı
Kırıntı 1981 yılında işe Moda’da bir binanın giriş katında başladı. Şimdi ise Moda, Nişantaşı, Ortaköy ve Bağdat Caddesi olmak üzere 4 şubesi bulunuyor. Kırıntı’da 2 çeşit waffle hazırlanıyor. Bunlardan ilki kahvaltı waffle’ı. Bu waffle; patisserie kreması, muz, çilek, kivi, üzüm, çikolata, frambuaz, karamel ve çilek sos alternatifleri ile servis ediliyor. Gün içerisinde hazırlanan waffle ise çikolata, böğürtlen, karamel ve vanilya soslarından seçilerek 2 top dondurma ile sunuluyor. Favori olmasının başlıca nedenleri arasında özel waffle makinesinde hazırlanması, standart sunumlardan daha büyük olması, patisserie kreması ve dondurma diyarı İsviçre’den gelen doğal lezzet alternatifleri sunması bulunuyor.

Güneş Dondurma & Waffle
Bebek’te 39 yıldır dondurmacı olan Güneş Dondurma, 12 yıldır waffle yapıyor. Güneş Waffle ustaları lezzetini, hamurunun tadını tamamlayan Zambo marka çikolatasına bağlıyor. Karamel, fındık ezmesi, badem, çilek, fıstık, muz, frambuaz, sütlü, bitter ve beyaz çikolata çeşitleri bulunuyor. ‘Waffle’lar için taze günlük meyvelerden muz, çilek, kivi ve ananas kullanılıyor. Kış aylarında meyve listesine nar da ekleniyor. Güneş Waffle’da en çok sütlü çikolata, beyaz çikolata, muz, çilek ve kivili spesiyal tercih ediliyor. Farklı tatlar denemek isteyen misafirler; çikolata, meyve ve sos çeşitlerinden istediklerinin siparişini verebiliyor.

Waffle ArtWaffle Art Home Cafe Tea
Waffle Art Home Cafe Tea 2001 yılından bu yana Türkiye genelinde 25 ve Azerbaycan’da 2 şube ile hizmet veriyor. Müşteri memnuniyetini felsefesi olarak benimseyen Waffle Art Home Cafe Tea’nin 3 çeşit ‘waffle’ı bulunuyor. Bunlar sandviç, tabakta ve double waffle olarak sunuluyor. Bitter, sütlü, karamel ve beyaz olmak üzere 4 çeşit çikolata hamurun üzerine sürülüyor. Meyveler ise sipariş anında taze olarak doğranıyor. Meyvelerin üzerine fındık, kuşüzümü, damla çikolata gibi çeşitli süslemeler yapılıyor. Son olarak meyve soslarından oluşan 8 çeşit sos ‘waffle’ın üzerine serpiliyor. Waffle hamurları merkez olan Bursa’dan özel buzdolaplar ile geliyor. Waffle Art Home Cafe Tea’de misafirler en çok tabaklı waffle tercih ediyor.

Moda Kup / Waffle’s Kemal
1999 yılında Moda’da hizmete başlayan Moda Kup, Kemal Usta’nın sunumuyla servis ediliyor. Moda Kup çikolatalarını özel olarak hazırlıyor ve meyvelerini her gün halden alıyor. Kemal Usta’nın spesiyali olan kaymaklı waffle çok ilgi görüyor.

WaffleWaffle House
Waffle House Bakırköy ve Yeşilköy’ün tercih edilen gözde mekânlarından olmayı kısa sürede başardı. Burada waffle, sandviç ve tabakta olmak üzere 2 şekilde servis ediyor. Müşteriler ise Waffle House’da en çok beyaz ve sütlü çikolatanın üzerinde muz, kivi, çilek olan spesiyali tercih ediyor.

WestMix
Henüz 2 yıldır Avcılar’da hizmet vermesine rağmen, WestMix Cafe’nin mönüsündeki waffle oldukça yoğun bir talep görüyor. WestMix’te waffle hamuru günlük olarak hazırlanıyor. ‘Waffle’ın meyveleri de günlük olarak alınıyor, waffle hazırlanırken kesiliyor ve taze taze servis ediliyor. WestMix ‘waffle’ını tabakta servis ediyor ancak isteyenler için sandviç şeklinde de hazırlanabiliyor. Spesiyali sütlü ve beyaz çikolatanın üzeri taze muz, kivi, çilek ve kırık fındıklarla süslenerek hazırlanıyor. Misafirin isteğine göre ‘waffle’ın meyvelerinde değişiklik yapılabiliyor. Ayrıca mevsimine göre waffle meyvelerine eklemeler yapılıyor.