Mekanlardan
Posted in

Boğaz’ın büyülü atmosferinde Tere Kebab

Posted in

Tere Kebab, İstanbul’un tarihi ve nezih semti Çengelköy’de, denize sıfır konumu ve eşsiz manzarasıyla kebap kültürüne yeni bir soluk getiriyor. Adana ve Antakya’nın yöresel lezzetlerini modern sunumlarla birleştiren Tere, sadece yemekleriyle değil, aynı zamanda şık dekorasyonu ve 200 yıllık tarihi dokusuyla da dikkat çekiyor. Eski bir fil ambarı ve ispirto fabrikası olan bu tarihi bina, şimdi boğazın kıyısında unutulmaz lezzetler sunan bir restorana ev sahipliği yapıyor.

Tere’nin adı, et yemeklerinin yanında mükemmel bir eşlikçi olan ve sağlık açısından sayısız faydası bulunan tere bitkisinden geliyor. Restoran, Fix Starters adı verilen ve tereyağı & tulum peyniri, tahin salatası, gavurdağı salatası gibi sevilen mezeleri içeren bir başlangıç seti sunuyor. Ayrıca içli köfte, çiğ köfte gibi ek lezzetler ve çeşit çeşit kebaplar, restoranın zengin menüsünü oluşturuyor. Misafirlerine metrelik kebap gibi yenilikçi sunumlarla da farklı bir deneyim yaşatan Tere, boğazın büyülü atmosferinde keyifli bir yemek deneyimi vaat ediyor.

Tere Kebab’ın işletmecisi İmge İldem, uluslararası ve yerel mutfaklarda edindiği tecrübelerle İstanbul yeme-içme sahnesine önemli bir katkı sağlıyor. Tere, manzarası, servis kalitesi ve özgün lezzetleriyle, boğazda kebap keyfi arayanların uğrak noktası olmayı hedefliyor.