FREE WORLDWIDE SHIPPING OVER $100

LAST CALL: LOWEST PRICE GUARANTEE 50% OFF. EXPLORE

Mekanlardan
Posted in

Bodrum Restaurant Ege lezzetlerini Ortaköy’e taşıyor

Ortaköy’de 1990 yılından beri hizmet veren Bodrum Restaurant Cafe, Ege’nin rafine lezzetlerini, samimi atmosferi ve doyumsuz manzarasıyla sunuyor. Mekan, Girit Ezmesi, Kaya Koruğu, Bodrum Salatası gibi tatlarla Boğaz’ın kıyısındaki keyif noktası oluyor.

Ortaköy vapur iskelesinde yer alan Bodrum Restaurant Cafe, denize sıfır konumu ve taptaze menüsüyle İstanbul’un ortasında unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatıyor. İster gün batımında, ister akşam keyfinde, isterseniz de hafta sonu kahvaltısında. Bodrum Restaurant Cafe’nin özenle hazırlanan menüsü, günün her saatine uygun, ekonomik seçenekleriyle misafirlerini bekliyor.

Bodrum Restaurant Cafe’nin menüsü soğuk başlangıçlar, ara sıcaklar, salatalar, et çeşitleri, mevsimine göre değişen ve günlük olan balıklar ile tatlılardan oluşuyor.

Bodrumlu lezzetler iştah açıyor
Taze fesleğen, sızma zeytinyağı, limon ve kuru soğan ile zenginleştirilen Fesleğenli Levrek, menünün en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alıyor. Peynir, ceviz, kekik, dereotu ve taze kırmızıbiberin eşlik ettiği Girit Ezmesi ise sofralarda Ege’nin imbatını estiriyor. Ayrıca Kaya Koruğu, Kekik Salatası ve Deniz Börülcesi gibi, değerli otların rol aldığı mezeler de usulüne uygun olarak hazırlanıyor. Bodrum Restaurant Cafe’nin menüsünde 15’ten fazla soğuk başlangıç bulunuyor.

Mekanın menüsündeki ara sıcaklar ise balıklar kadar doyurucu. Karides Güveç, Tereyağında Karides, Kalamar Tava gibi klasikler taze içerikleriyle damaklara bayram ettirirken; spesiyaller de şaşırtıcı tatlar sunuyor. Kaşar peyniri, dereotu, krema ve kaparinin muhteşem birlikteliğinden ortaya çıkan Levrek Lokum; ahtapot, kalamar, mevsim balığı, havuç, soğan ve sarımsak ile lezzetlenen Deniz Mahsullü Krep ve zeytinyağının eşsiz aromasını taşıyan Yunan Kalamar Tava enfes dakikalar yaşatıyor.

Menüde kalkandan lipsosa, fener balığından sinarite kadar birçok balık mevsimine göre sunuluyor. Ayrıca Tuzda Balık, Tandırda Kalkan ve Ege kıyılarının değişmeyen lezzetlerinden Asma Yaprağında Levrek Tandır da balık tutkunlarından tam not alan çeşitler arasında yer alıyor.

Ustalıkla pişirilen tüm bu balıklara gizli lezzet kahramanları olan salatalar eşlik ediyor. Özellikle Bodrum Salatası, içerdiği malzemelerle özgün bir tat isteyenleri bekliyor. Kırmızı soğan, karides, peynir, roka ve sumakla hazırlanan salata, maydanozla tamamlanıyor. Soya Soslu Soğan Salatası ve Koparma Salata ise diğer dikkat çeken çeşitler arasında yer alıyor.

Menüde et severler de unutulmuyor
Bodrum Restaurant Cafe’nin alternatifleri arasında et seçenekleri de var. Tavuk şiş, kuzu şiş, ızgara köfte ve bonfilenin yanı sıra geleneksel yemekler arasında sayılan çoban kavurma da tüm zenginliğiyle sofraları donatıyor. Mekanın mutfağında herkesin damak zevkine uygun bir tat mutlaka yer alıyor.